Клубы - Psi mješanci

Da li se mijesanjem nekih vrsta moze dobiti pas koji izgleda kao neka originalna pasmina?

Член Содержание
16.июня 2008 16:42 | редактировался 16.июня 2008 16:42

ovo me pitanje duze vrijem kopa. reci cu i zasto. Benji je mjesanac istarskog gonica i
mjesanca njemackog i skotskog ovcara.kuja je bila istarski gonic. mnogo mi je ljudi reklo da on izgleda kao ?istokrvni jugoslavenski trobojni gonic. jeste li vi imali takvih iskustava? i to mislite zato je to mogu?e da tako bude?

16.июня 2008 22:52

Možda se slučajno tako potrefilo....

17.июня 2008 01:34 | редактировался 16.июня 2008 21:35

normalno da je moguče, sve pasmine su nastale mješanjem nekih drugih pasmina,... neke pasmine imaju u sebi pretke više vrsta, neki manje, s tim da pasmine prrije sto godina nisu izgledale kao današnje pa je teško pogoditi točan omjer, ali da može se desiti,...

npr, ako pariš dva standardna bullterriera i štenci ti ispadnu maleni možeš tražiti od HKSa da ti ga prebace u minijaturne bullterriere, iako je to službeno druga pasmina,...

a i velik dio pasa koji se danas vode pod npr tornjake su mješanci, poznati su im samo roditelji i eventualno djedovi i bake, a prije toga tko zan koji je susjed bio u igri....

17.июня 2008 05:33

normalno da je moguče, sve pasmine su nastale mješanjem nekih drugih pasmina,... neke pasmine imaju u sebi pretke više vrsta, neki manje, s tim da pasmine prrije sto godina nisu izgledale kao današnje pa je teško pogoditi točan omjer, ali da može se desiti,...

npr, ako pariš dva standardna bullterriera i štenci ti ispadnu maleni možeš tražiti od HKSa da ti ga prebace u minijaturne bullterriere, iako je to službeno druga pasmina,...

a i velik dio pasa koji se danas vode pod npr tornjake su mješanci, poznati su im samo roditelji i eventualno djedovi i bake, a prije toga tko zan koji je susjed bio u igri....

ma znam . ali ako je Benji mješanac 2 različite pasmine, kako onda izgleda kao neka treća pasmina?

18.июня 2008 03:57

geni su čudna stvar, svi mi nosimo podatke svojih predaka u nama,... kako je moguče da se i danas, nakon tisuče godina, rodi čovjek sa repom ili plivaćim kožicama, a to i nije tako rijetko kako čovjek pomisli...

istarski gonič je mješanac od xy pasmina, njemački ovčar od xy, škotski od xy, jugoslaven od xy, ali svi oni imaju zajdničke pretke u vuku, štaglju, dingu ili kome već,...

5.июля 2008 15:17

naravno da se mješanjem pasa može dobiti pas koji ima izgled originalnog psa.....kada se moja kuja oštenila onda je oštenila štence koji izgledaju isti kao njemački ovčari...a s mojom kujom se pario neki mješanac nj...ovčara i još neke vrste.....moj frend Tomislav ima kujicu Riu....a ona je mješanac njemačkog ovčara i chiuuaue!(čivaue)

7.июля 2008 00:50

može......Ayka je mješanac begijskog ovčara i njemačkog ovčara.(Stavila sam da je bel. jer više liči belg. i ima više karakteristika belgijskom ovčaru nego njem.)