Клубы - Pastirski psi

Šarplaninci

Член Содержание
30.мая 2008 15:05

evo neš o mojim buhicama.. vidim da nas ima još pa se slobodno pridružite... i da napokon razbijemo onu iluziju o njima kao krvolocima...

31.мая 2008 01:51 | редактировался 30.мая 2008 21:58

ma krasni su to psi! kad sam dobila Rema svi su odmah znali da ima šarplaninac u njemu i plašili me pričama kak takvi pesi jednom godišnje ugrizu vlasnika il kak iz čistog mira nekog napadnu.. ma da! stavi psa na lanc cijeli život i imat ćeš krvoloka, il ga podupri u tuči s drugim psom! kaj mislite da bi onda bubbi imala 20 takvih pesa doma da svake godine doživi ugriz svakog od njih?! odgoj, odgoj i odgoj! to je bitno! Rem je pas koji će nas uvijek obavijestit da je netko došao. i on osjeća tu osobu. danas nam je došao čovjek oličiti kuhinju i Rem je skakao po njemu i htel se igrati s njim! kad je Rem takav prema nekome ja tu osobu više cijenim(a stvarno je bil simpatičan striček), jer vjerujem svom psu i njegovoj prosudbi i stvarno zna tko ga voli a tko ne! i nemrete vjerovat kak pamti ljude! tko jedamput dođe k nama i Rem ga prihvati, može doći za mjesec dana i Rem će ga se sjećati. ima par ljudi kaj ih ne podnosi, al to su upravo oni koji nikad nisu niš lijepo rekli o njemu. upravo sad dok ovo pišem vani grmi i pada kiša, a Rem se boji i došao nam je u kuću- krvolok?!

31.мая 2008 02:31

ja ih obožavam... naprosto su savršeni... slušaju jednu osobu, druge štitie... ne boje se, pametni su i nemem straha s njima otić i u 10 navečer na trčanje... =) volim njihovu bedastoću, kako se maze, ako znaju kad su neš pogriješili.. uvijek imaju neke svoje forice..

2.июня 2008 18:35

ej jedno pitanje, meni je Lora prva kuja koju imam, pa se baš ne kužim u to kod štenaca. Njoj je sad mjesec dana nakon što se parila. Dosta se udebljala, dosta više želi jest i postala je manje izbirljiva. Na netu sam pročitala da kuja otprilike oko mjesec dana nakon parenja manje želi jesti, moja Lora naprotiv, šalimo se da usisava svu hranu koju joj dam. Jel to normalno??

3.июня 2008 00:35

hej, je normalno ti je da promjeni svoje prehrambene navike... neke jedu manje, neke više.. obično par dana prije samog kočenja ti znaju malo manje jesti...
Se parila s čistokrvnim ili?

4.июня 2008 13:26

Da, na sreću je. Dečko joj je predivan i ogroman, velika maza,

4.июля 2008 21:19

ma krasni su to psi! kad sam dobila Rema svi su odmah znali da ima šarplaninac u njemu i plašili me pričama kak takvi pesi jednom godišnje ugrizu vlasnika il kak iz čistog mira nekog napadnu.. ma da! ..
Joe je bio obiteljska beba, spavao u kuci, bjezao pod krevet kad je grmilo.. ugrizao je 5 osoba ukljucujuci vlasnicu koja ga je hranila. Neke je samo "upozorio" pa nije progrizao meso, neke je jako ujeo i imali smo problema.
Nitko s njim nikada nije ostro postupao i upravo je u tome problem. Sarplaninci uvijek teze biti alfa-muzjaci porodice. Ako nemaju snaznu ruku gospodara postaju sve problematicniji sa godinama. Zavaravate se ako mislite da ih ljubavlju mozete odgojiti. Imaju prejak karakter i upravu su zbog njega tako omiljeni, ali i omrazeni psi. U svakom slucaju, Joe je bio najbolji pas kojeg smo ikad imali. Usprkos svemu uvijek bi izabrala Sarplaninca, ali bi malo drugacije pristupila odgoju.

5.июля 2008 01:53

Crocrusader... ja znam da s njima treba biit dominantniji, jer vole bit gazde, ali u svojoj granici. Ja sam odrasla s njima i nikad niti jedan nije napravio nikakvu glupost, niti pokazao da ima potencijala za takvo što. Jer sam znala kako s njima u odgoju. Sad ih imam doma čopor i ne bih mjenjala za ništa na svijetu =)))

25.августа 2008 22:32

Kako da štene šarplaninca bude jako dobar čuvar kad odraste ja imam malu ženku i nebi htjela da bude maza

30.августа 2008 17:17

Kao prvo, Šarplaninci su sami po sebi dobri čuvari, ukoliko imaju takvo genetsko nasljeđe. Pošto znam da kod nisu svi čistokrvni, pretpostavljam da znaš kakvi su roditelj. Prvo što moraš je znati prepoznati koje štene uopće ima odliku čuvara. Znaći već sada možeš raspoznati koje štene se povlači ako ga ti "ljutiš" , koje se da lijepo izdresirati i takve stvari. Promatraj bebe neko vrijeme i primjetiti ćeš razlike među njima. E kad izabereš štene, onda počni s socijalizacijom i dresurom. Moji su sve i jedan vrhunski čuvari na svom, a vani bebe i to je njihova najbolje odlika.

11.сентября 2008 23:28

Hej, zanima me kolko košta muško štene šarplaninca s rodovnikom

11.сентября 2008 23:28

[Удалён]